kruidnoten kwarktaart

Recept: Kruidnoten kwarktaart

Deze verrassende kwarktaart smaakt zó lekker dat je je vingers erbij aflikt

Wat gaat erin?
– 320 gram kruidnoten
– 180 gram boter
100 ml Smaakje kruidnoten siroop
– 750 gram magere kwark
– 500 ml slagroom
– 100 ml magere melk
– 9 gelatine blaadjes
– 50 gram suiker

Hoe maak je deze taart?
Bekleed de Bodem van je bak- of springvorm met bakpapier. Verkruimel de kruidnoten. Smelt de boter. Meng in een kom de koekjes met de gesmolten boter en stort dit op de bodem van de bakvorm. Druk het lichtjes en zet het daarna in de koelkast om op te stijven.
Week de gelatine in ruim koud water. Minimaal 8 minuten. Klop de slagroom met de suiker (lobbig, yoghurt dikte). Voeg het Smaakje kruidnoten siroop door de kwark. Verwarm de melk (niet kokend) en los de uitgeknepen gelatine erin op en voeg dit toe aan de kwark. (Tip! Met gelatine moet je vluchtig te werk gaan, anders gaat dit ten kosten van de structuur). Meng tenslotte vlug de slagroom door het kwark/gelatine mengsel. Stort de kwarkvulling op de koekjesbodem in je bakvorm en zet het minimaal 3 uur in de koelkast. Haal de vorm voorzichtig uit de springvorm en gebruik eventueel een mesje om de rand los te halen. En Smullen Maar!!!!

Tags: No tags